Wednesday, December 30, 2009

Bukan Rutin Harian

Petang ini ann ada aktiviti lain dari rutin harian..ann melayan Akmal (anak Zahri) main permainan nih...cam lego gak lah...nilah gambar yang sempat di'snap'...tak sempat nak snap byk2 sebab sibuk dok buat kerja..pegang spanar tau...hehehe

**budak tak seberapa, orang tua yang lebih...
**bagus gak permainan nih, menguji minda juga lah..

Tuesday, December 29, 2009

Rindu....

Saya tak tahu kenapa..tapi saya sentiasa rindukan dia...walaupun setiap hari berjumpa...saya masih tetap rindukan dia...kadang kala saya bingung, kenapa perasaan ini jadi tidak menentu...sentiasa inginkan dia di hadapanku...

*awat aku berjiwang pulak nih...???

Akmal Haffiz...

Anak sedara no-2...umur 3 tahun...
balik kg baru2 nih..akmal dah kenal mak uda dan pak uda dia..so, tak susah nak jaga..mama dia tak de pon tak kesah..sampaikan mak uda dia tak boleh pakai tudung dan bawak beg..sibuk dia tanya..."de, ane..." ("mak uda nak gi mane")...penat lah nak menjawab...bila ckp nak gi jalan...terus keluar perkataan nih..."amai nk itut" ("akmal nak ikut")...dia tau kalau mak uda dia keluar, pak uda mesti keluar juga..so, terus jumpa pak uda..cakap nak ikut...macam biase..klu dengan pak uda..semua dapat...lebih2 lagi yang minta tuh,Akmal..
malam 26hb Dis 2009, Akmal disakat kakaknya, Puteri..kakak tayang kasut sekolahnya...ape lagi..akmal pon nak lah jugak...masa tuh da pukul 8 lebih, so mama pujuk beli kasut esok..bila mama suruh tanya pak uda dia terus berlari jumpa pak uda dalam bilik..bila pak uda tanye nak apa, terus buat muka kesian..pastu cakap ngan bahasa dia.."nk li acut llah" ("nak beli kasut sekolah")..bila pak uda kata esok..muka tak puas hati...pak uda tak sampai hati terus kata boleh lah..
sekali smpi je kat giant akmal dah tidur..tp kitorg beli juga kasut dia..masuk giant...mula2 tengok harga RM17.90..cari lagi..terjumpa harga RM7.99..cari saiz akmal..skali tak delah pulak..saiz paling kecil 28..tp pak uda kata beli je la..nnti pakai stokin...bila bayar, skali lagi kami terkejut sebab cashier tuh cakap RM3.99...kitorg rasa berjaya sebab mama dia da pesan, beli yg paling murah..sebab tak nak membazir...
nilah aksi akmal ngan pak uda..
klu ngan pak uda, tak mahu lepas...

Monday, December 28, 2009

Bowling @ Danga Mall

Pada 25hb Dis 2009, Jam 11 malam..
Ann ngan akim, along, hazirah, husaini, puteri, sofia dan muazam(kwn akim) pergi main bowling...hubby bg keizinan untuk merasa bujang sekejap kali nih..dia jaga akmal kat rumah..sebab akmal tidur..wah..best..best...punyalah lama tak main bowling...last main masa bujang..tak ingat bulan berapa...
yang kelakarnya, budak2 nih semua cam orang tak makan malam lagi..sibuk dok makan nugget ngan fun fries..bkn sibuk nak main bowling...pastu pegang bola tgn berminyak2...:)
so, inilah aksi2 pemain pada malam itu...

Pemain termuda 4 thn, puteri. diikuti husaini 7 thn..

Tengoklah gaya husaini dan puteri, mengalahkan pemain profesional..siap bercekak pinggang..:)

uncle akim sibuk mengajar anak murid sorang nih...letih tau...

**lagi best klu angah ngan kak mas ada, pastu haffiz, azhar, khairi pun ada...mmg havoc...hehehe
bila lah nak buat camnih lagi eh...

Tuesday, December 22, 2009

Gambar Bogor 2


Di Taman Safari



Wednesday, December 16, 2009

Game

Semalam ann beli permainan nih, tak taulah apa namanya...bukan apa, beli untuk 2 orang adik ipar yang datang ke rumah...kesian dengan yang umur 9 tahun tuh..boring duduk jer kat rumah...so, malam tadi dia pun terus ajak main...mula2 main berempat..ann, hubby, pipi dan yati...masuk waktu maghrib je, hubby n pipi bangun dulu..tinggal ann dan yati..layan lagi...lepas hubby sudah solat..ann lak bangun...cakap kat yati...kita solat dulu...nanti malam sambung lagi..oklah...kul lapan sambung main...sampai pukul 8.40 malam...lepas balik dari ambil kereta customer...dalam pukul 11 lebih, yati boleh ajak main lagi...ann pon layan la sebab kat rumah tinggal kami berdua je..hubby n pipi hantar kwn dia ke pudu...

**nasib baik dia suka main, ann risau sebab dia nih da macam tomboy...main bola sepak, guli, gasing...

Tuesday, December 15, 2009

Gambar Bogor 1

Nih kat Rumah Makan Khas Sunda Saung Kuring masa dinner

di Safari Park, Bogor

Inilah peserta dan tenaga pengajar yang terlibat


**nnti ann upload lg gambar...nih bukan dari kamera ann...nih dari kamera BMKG...

International Workshop Data Rescue

Sebenarnya, pemergian ann ke Bogor minggu lepas adalah disebabkan ann perlu menghadiri International Workshop Data Rescue yang dianjurkan oleh BMKG dan Nederlands...kursus berkaitan analisis data...software boleh didapati di sini, menggunakan RClimDex software....

Monday, December 14, 2009

Alhamdulillah...

Malam semalan dalam pukul 7 pm ann dapat call dari sorg yang tidak dikenali...rupa2nya pekerja Air Asia...yang nak hantar beg yang tercicir tuh...Alhmdulillah...sebab masa buat report, ikut polisi selama 2 minggu baru boleh dapat blk beg tuh...tp bagi kes ann nih dalam masa 30 jam sahaja sudah dapat balik beg ann...so, terima kasih la kepada staf yang uruskan report ann tuh...kalau tak silap nama dia En. Ibrahim dan En. Anand...thanx a lot...

**disebabkan kecekapan mereka, kwn2 kat ofis nih dpt la kenangan ann dari sana...kalau tak terpaksa tunggu 2 minggu....hehehe

Saturday, December 12, 2009

Tak Puas Hati!!

Ini kes penyingkiran untuk Edola Kecil 2....
penyingkiran pertama Sam...kedua Fienas pulak....dua2 peserta nih bagus nyanyiannya...sedih sangat sebab diorang terkeluar...
Sam terkeluar sebab tak nak tengok kawan2nya tersingkir, so dia menawarkan diri untuk penyingkiran kali pertama...
Pada pandangan ann, ann bersemangat nak tengok Edola Kecil 2 nih setiap minggu adalah sebab nak tengok Sam nyanyi...tapi bila tengok Sam dah tak akan nyanyi lagi untuk minggu seterusnya...mula kurang bersemangat...sekarang nih ann cuma tertunggu2 Arill, Ain, Azam dan Dayana...
tadi hubby gelakkan ann sebab ann nak cadangkan supaya dibuat undi masuk kepada peserta yang terkeluar..sebab ann nak Sam masuk semula....
Kepada TV9...minta pertimbangkan cadangan saya ini yer...hehehe...(masuk air)

Awan Dania???

Dalam flight tadi...baru je duduk dalam 10 minit, tiba2 ann terbau sesuatu yang tidak menyenangkan...sampaikan pening kepala...tiba2 hubby tercari2 something..bila tanya dia kata bau kaki orang...ann pon baru terfikir, ya betul.. bau kaki orang...lepas tuh ann dgr hubby sound budak belakang...dik boleh pakai kasut tak...rupanya budak belakang kitorang buka kasut..pastu kaki letak kat atas...amboiii...pastu ingtkan oklah....selang 10 minit lagi..bau lagi...hubby toleh belakang lagi...rupanya budak tuh buka kasut dan siap baring atas seat..sebab seat sebelahnya kosong...hubby yang memang tengah bengang terus sound dengan kuatnya...dik, pakai kasutlah, busuklah bau kaki....ann masa tuh dah cium minyak cap kapak...

**betul2 macam cerita Awan Dania...hehehe...macam-macam hal manusia nih kan...

Selamat Pulang, tapi...

Alhamdulillah...kami selamat pulang ke tanah air...
tapi nih skrg tengah sakit hati, sakit kepala, marah, geram dan tah tak tau apa perasaan lagi tah...beg besar ann tertinggal kat Airport Jakarta...aaarrgggghhhh...geramnya, semua nota dan maklumat kursus ada dalam beg tuh...baju tak basuh pon ada gak dalam beg tuh...dan semua yang ann beli nak bg kawan2 pon ade kat dalam beg tuh...so, kepada semua kawan2 sabar lah yer...lagi 2 minggu baru dapat habuan korang...eeeiiii...geramnya....

**kepada petugas kat airport Jakarta tuh, buat kerja tu biarlah betul2...klu jadi camni penumpang yg susah..awak tak susah pon...(eh, bukan diorg baca pon)

Thursday, December 10, 2009

BOGOR 2

Hari ini kelas hanya setengah hari..iaitu sampai pukul 12.30pm sahaja...petang kami ada aktiviti jalan2 ke Safari Park...cam best jer dengar kan..
semalam hubby demam...muntah2 dan cirit birit..biaselah...penangan makanan di sini yang acarnya bercuka..rupa2nya setiap kali makan dia akan makan acar dan sambal tuh..sambal tuh memang pedas...ann memang langsung tak boleh makan...jadi malam tadi, ann terpaksa menjelum kepala dan badan dia...nasib baik la tak berapa penat semalam...nasib baik pagi nih dia da sihat..dah boleh makan...ann suruh dia makan roti jer...tak boleh makan makanan lain...
malam ini ada dinner di Saung Kuring Resraurant...berdekatan dengan Safari Park...
pasal ole2 tuk kawan2 tuh...insyaallah akan dibeli di Safari Park...
ok..kelas da nak start....ann nak sambung buat analisis data nih...esok ada presentation...babai orang kat Malaysia...

**rindu masakan dan orang2 di Malaysia...

Wednesday, December 9, 2009

BOGOR 1

Hari ini sudah masuk hari ke-4 ann di Bogor, Indonesia...semalam ann da taip panjang lebar untuk entry terbaru..tetapi malangnya tiba2 PC nih hang pulak..so, tak dptla ann nak taip semula aper yg ann ceritakan semalam..
ann cuma nak cerita..semalam barulah kami pergi berjalan2...ann dan suami...itupun setelah salah seorang peserta dari Indonesia menyarankan supaya kami menyewa kereta...kami sewa kereta yang ditelefon oleh pihak hotel...itu lebih selamat..sebab driver tuh akan teman kami pergi ke mana saja kami pergi..harganya 1 jam= 100,000 rupiah...oklah daripada kami ditipu oleh teksi2 seperti aper yg lilly bgtau tuh...so semalam barulah kami beli ole-ole untuk adik beradik...sbb semalam berjalan lepas maghrib..dah gelap..so, takde gambar...

**di sini ann selalu terlupa bawa kamera waktu jln2 dan kelas...so, mmg tak berapa nak ada gambar...

Saturday, December 5, 2009

Bersiap-siap terbang ke Bogor

Petang ini, ann dan hubby akan pergi ke rumah za, bermalam di sana...esok pukul 6 pagi erix akan hantar kami ke LCCT...untuk kami terbang ke Jakarta seterusnya ke Bogor, Indonesia...
Thanx kpd Za dan Erix sebab menawarkan diri untuk menumpangkan dan menghantar kami berdua...budi awak berduammg ann tak terbalas..terlalu byk...
Friend Forever...

Friday, December 4, 2009

Anjing Mabuk

video

Wednesday, December 2, 2009

Hari Pertunangan Adik Ipar

Pada hari Ahad, 29 Nov 2009...
Adik ipar ann, Saron selamat bertunang dengan pilihan hatinya, Farah..
didoakan semoga talian pertunangan yang terjalin ini berkekalan sehingga ke jinjang pelamin...amin...

Inilah dia tunang Saron, Farah

Saron dengan 9 dulang hantarannya

satu-satunya hantaran favourite ann yang digubah oleh manja...

Borang Kaji Selidik


E-LEARNING VS TRADISIONAL


Kepada semua kawan2, minta tolong isi borang kaji selidik kat atas nih...bukan aper, tolong adik ann yang tengah belajar kat CIAST...memang tak dapat hadiah...tapi cukuplah dapat pahala sebab tolong 'budak sekolah'...tolong yer kawan2...budi baik kalian yang meluangkan masa dan idea diucapkan ribuan terima kasih...

ceh..sekali ann wat ayat, dasattt....